Rólam

Bemutatkozás

Lukácsy Fanni vagyok Kővágóörsről, a Balaton-felvidék kellős közepéről. Az állatok, különösen a kutyák és a lovak gyerekkorom óta állandó szereplői az életemnek, társak a sportban, a munkában és a mindennapokban.

Két szamojéd kutyánk társaságában töltött 13 évem örökre meghatározta a szánhúzó kutyákhoz fűződő vonzalmamat. A gimnázium alatt az iskola természettudományi részlegének élőállat sarkát gondoztam. Serdülő koromban a BHSE Díjugrató Szakosztályában lovagoltam Széplaki Pál nevelésében. Nyaranta Csongrádon egy magántenyészetnél csikók alapkiképzésével, lovastáborokkal, lovasoktatással, tereplovagoltatással foglalkoztam, emellett a lovarda mindennapi életét és üzemeltetését is intéztem. Itt fertőződtem meg az őshonos magyar lófajta - nemzeti kincs - mezőhegyesi félvér (furioso-north star) iránti rajongással. Később, ismerőseimnek lovagoltam, tréningeztem a sport- és hobby lovait, valamint le- és bemozgattam őket hosszabb pihenés vagy lábadozás után. Ma pedig, két kutya, három macska és egy furioso-north star kanca társaságában éljük családunk mozgalmas napjait.

A nemzetközi vállalati világban tett hosszú kerülőútról, egy pályamódosító hajtűkanyar után értem vissza az állatgyógyászathoz, így ma már hivatásos fizioterapeutaként és állatorvosi asszisztensként foglalkozom azzal, amire mélyen belül mindig is készültem. Az állat-fizioterápiával kapcsolatos ismereteimet folyamatosan fejlesztem tovább hatékony rehabilitációs módszerekkel, mégis számomra a csendes szemlélődés és megfigyelés folyamata a legfontosabb, amely során a négylábú páciensekkel kialakulhat a gyógyító együttműködés.

Szakmai háttér


  • Kutya-fizioterápiás elméleti és gyakorlati képzéseket a Terápia az Állatokért Alapítvány felnőttképzési programjában végeztem.

  • A Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság tagja vagyok.

  • Ló-fizioterápiás tanulmányaimat a Deutsche Paracelsus Schulen für Naturheilverfahren iskolában és tanistállóiban folytattam, aktívan praktizáló állatgyógyász, fizioterapeuta és állat-pszichológus oktatók irányításával.

  • A lovak terápiás kezelésének holisztikus ismereteit és technikáit a Holistic HorseWorks LLC, Equine Muscoloskeletal Unwinding (USA) távoktatási program keretében sajátítottam el.

  • A kisállatgyógyászati szakasszisztensi képzésen a Tapis Oktatási Központ és a Vet for Pet Kisállat Szakrendelő szervezésében vettem részt.

  • A fenti képzések mellett terápiás lágylézer kezelői képesítésem van, valamint második szintű tradícionális reiki terapeuta vagyok.

  • A Magyar Mikológiai Társaság tanfolyamán gombaszakellenőri végzettséget szereztem.

Köszönettel tartozom a támogatásért és szakmai segítségért Dr. Szabó Béla klinikus szakállatorvosnak Kővágóörsön, Reidinger Anita (kutya-)fizioterapeutának Zalaegerszegen, Monika Hussmann állatgyógyász és állat-fizioterapeutának Mannheimben, valamint April Love ló-rehabilitációs terapeuta és látónak Hawaii-on.